Rabona bet fogadási lehetőségek Ljubljanában

ljubljana

Ha azok közé tartozol, akik előszeretettel töltik szabadidejüket szárazföldi, vagy online kaszinókban, akkor feltételezhetően az utazási élményeid közé is fel szeretnéd venni ezt a lehetőséget. Amennyiben az utazási célod Szlovénia és annak fővárosa, Ljubljana, akkor nem fogsz semmiféle akadályba ütközni, ami az online kaszinózást illeti, az olyan platformok ugyanis, mint a rabona bet, korlátozások nélkül használható ott is.

A szerencsejáték Szlovéniában bőven a rabona bet és a hasonló platformok megjelenése előtt népszerű volt, azzal, hogy annak működése, hozzáférhetősége az adott kor társadalmi és politikai helyzetétől függött. Mint azt biztosan tudod, az első világháború végéig ez az ország az Osztrák-Magyar Monarchia része volt, ahol ez a fajta időtöltés nem ütközött semmiféle akadályokba.

Az első szárazföldi kaszinó a Grand Casino Portoroz volt, amely 1913-ban nyitotta meg kapuit, ezzel pedig a Balkán legrégebbi kaszinójának számít. Ezt követően Bled városában is nyílt egy hasonló objektum. A későbbiekben a jelenleg a rabona bet által fémjelzett iparág némileg visszaszorult, a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság területén nem voltak kedvezők a feltételek a működéshez.

Az első kedvező változás a múlt század hatvanas éveiben következett be, Jugoszláviában ekkor liberalizálták némileg ezt a piacot. Azért némileg, mert többek között a már említett két kaszinó is újra megnyitotta a kapuit, azonban csak a külföldi játékosok előtt, a szocialista ország lakosságát “óvták” az ilyen időtöltéstől. Mivel pedig Szlovéniába annak földrajzi elhelyezkedése miatt bőségesen érkeztek nyugati turisták, az államvezetés ebben deviza bevételi forrást látott.

Az online oldalak megjelenése

Szlovénia a berlini fal ledőlése után nem sokkal, 1992-ben elnyerte függetlenségét és a nyugat-balkáni államok közül elsőként csatlakozott az Európai Unióhoz. Ennek megfelelően a rabona bet és a hozzá hasonló oldalak működésének szabályozása is teljes mértékben összhangban van az uniós jogszabályokkal. Ez egyben azt jelenti, hogy ha Ljubljanában töltött az idődet, mindenféle korlátozás nélkül tudsz kedvenc oldaladon játszani.

Ljubljana esetében ugyanúgy elmondható, mint más európai városokban, hogy az online kaszinók nagyon népszerűek. Ez köszönhető elsősorban a mobilitásnak, amit ezek a platformok biztosítanak. Vagyis, az ide érkező turistáknak nincs szükségük másra, mint egy mobiltelefonra és internetes kapcsolatra ahhoz, hogy kedvenc oldalukon eltöltsenek némi szabadidőt.

Ami a játékválasztékot illeti, az alpesi ország semmiben sem tér el az átlagtól. Itt is népszerűek az olyan klasszikus kaszinó játékok, amilyen a rulett, a blackjack, vagy a póker, de messze a ranglista élén járnak a nyerőgépes játékok.

Ez általánosságban is elmondható az online kaszinók világáról. A nyerőgépeken egyszerű szabályok érvényesek, egy játékmenet gyors, tehát akár egy rövid szünetben is játszható, ráadásul minimális pénzbefektetéssel teheted ezt meg, ugyanis vannak gépek, amelyekkel akár 50-100 forintos téttel is játszhatsz.

Emellett, természetesen az országban számos szárazföldi kaszinó is várja a látogatókat, úgyhogy ha szeretnéd élőben megtapasztalni a játékélményt, erre is lehetőséged van. Ezzel szemben, ha kényelmesebb vagy, tehát inkább nem mozdulnál ki a szállodai szobádból, akkor megteheted, hogy felkeresed valamely online kaszinó élő osztós részlegét.

Itt egy élő osztóval ülhetsz le virtuálisan egy asztalhoz, live stream közvetítésen keresztül, ami nagyon hasonló élmény, mintha te magad is ott ülnél egy kaszinó falai közt.

Fotó: Pixabay