Milyen Típusú Nyerőgépek Vannak Egy Online Kaszinóban?

Nyerőgépek

A legjobb internetes kaszinók kínálatában akár több ezer nyerőgép is elérhető lehet, amelyek közül valóban nem könnyű kiválasztani a számodra legjobbakat. Ami megkönnyítheti a választásodat az az, hogy ezen nyerőgépek RTP értéke gyakorlatilag mind 95 százalék feletti, vagyis kiemelten kedvező nyerési esélyeket biztosítanak, így nagyon rosszul választani biztosan nem fogsz. Az olyan közönségkedvenc szerencsejátékoldalak, mint például az IceCasino, amelyek akár 3000-4000 slot játékot is kínálnak, különféle kategóriákra bontják le a játékokat, hogy könnyebben áttekinthetőek legyenek. A nyerőgépeket lehet csoportosítani játékstílus szerint és persze olyan egyszerű kategóriák szerint is, mint a legújabb, legnépszerűbb, vagy felkapott játékok. Ha tovább olvasol, akkor megismerheted a nyerőgépek játékmenet szerinti legfontosabb csoportjait és megtudhatod azt is, hogy a játékstílusodtól függően mely típusú gépeket lehet érdemes keresned.

Klasszikus Slotok

Ezek voltak az első nyerőgépek, amelyek széleskörűen elérhetővé váltak az Amerikai Egyesült Államokban még az 50-es 60-as években. Különösen legendásnak számítanak a retro gyümölcsös slotok. Az eredeti klasszikus nyerőgépek szinte mind 3 tárcsával rendelkeztek, a szimbólumok egyszerű számok és gyümölcsök voltak, valamint a nyerő kombinációk is rendkívül egyszerűek voltak. Ezek a gépek általában 10-20 nyerővonallal operálnak, bónuszjátékoktól és extra funkcióktól mentesek és így egyszerűségük révén rendkívül ideálisak lehetnek a kezdők számára a slot játékokkal való ismerkedéshez. Ma az online nyerőgépek között már nem igazán találni 3 tárcsásokat, mostanában a legegyszerűbb nyerőgépek is 5 tárcsával operálnak. A probléma a klasszikus nyerőgépekkel, hogy az ingergazdag világunkban az egyszerű megjelenés és az extra funkciók hiánya miatt sok játékos számára igen hamar unalmassá válnak. Ezen kívül ezek jellemzően alacsony volatilitású gépek, vagyis a legnagyobb elérhető nyeremények nem igazán átütő erejűek. Ennek ellenére persze sok régi motoros játékos a mai napig ezekre a gépekre esküszik.

Modern Videó Slotok

A modern videó slotok többnyire a különféle klasszikus slotok újragondolt, kifinomult változatai, melyek látványos 3Ds grafikát és animációkat, valamint extra játékfunkciókat is kaptak, hogy megfeleljenek a mai játékosok igényeinek. Bár ezeken a gépeken már előfordulhat több, mint 5 tárcsa is, a leggyakrabb továbbra is az 5 tárcsás konfiguráció. A szimbólumkombinációk és a nyerővonalak számában azonban már exponenciális növekedés tapasztalható, hiszen míg egy klasszikus slot max körülbelül 20 nyerővonallal operál, addig egy modern slot akár 1024 nyerővonalat is használhat. Bár már ezeken a gépeken is megjelennek különböző extra funkciók, mint például a scatter szimbólumokkal kipörgethető ingyenes nyereményszorzós bónuszkörök, vagy a wild szimbólumok, amíg csak 1-2 bónuszjátékot tartalmaznak, addig nem szokás őket bonus feature nyerőgépnek tekinteni.

Megaways Slotok

Ezek a fajta online slotok az utóbbi években lettek rendkívül felkapottak. A megaways slotok a modern videó slotok egy különleges alkategóriája, melyeknek jellemzője, hogy a különböző tárcsákon eltérő számú szimbólum pöröghet ki. Ezen kívül a megaways nyerőgépeken a tárcsák száma is több, általában 6-8, de akár 10 felett is lehet. Bár a játékmenet és az animációk mindezen változtatások hatására nagyon látványosak, a játékmenet még a profik számára is rendkívül nehezen követhető. Emiatt azonban nem kell aggódnod, hiszen a számítógép mindig automatikusan jóváírja neked az összes nyertes kombinációt, azonban a követhetetlen, hektikus játékmenet ennek ellenére is zavaró maradhat sokak számára. Az olyan extra funkciók, mint a ragadós vagy expanding wild szimbólumok és a kaszkád tárcsák szintén gyakran megjelennek a megaways játékgépeken. A látványos játékmenet ellenére a legfőbb ok, amiért sokan választják ezeket a slotokat azonban az, hogy gyakran rendkívül magas főnyereményeket kínálnak.

Bonus Feature és Bonus Buy Slotok

Bonus Feature slotoknak szokás nevezni azokat az online nyerőgépeket, amelyek több, akár 6-8 minijáték funkcióval is rendelkeznek. A minijátékokat általában különböző szimbólumkombinációk kipörgetésével, vagy egy másodlagos funkció aktiválásával tudod elindítani. Ilyen másodlagos funkció lehet például az, ha egy mérő minden nyertes kör után automatikusan nő, majd amikor megtelik, akkor ingyenes jutalom minijáték indul. A minijátékok sokfélék lehetnek, az egyszerű nyereményszorzós jutalomköröktől kezdve a “találd ki melyik ládában van a nyeremény” stílusú játékokon át a “dupla vagy semmi” feladványokig. A sok bónuszjáték előnye, hogy hosszú távon is érdekessé és izgalmassá teszik a játékot, cserébe viszont a rengeteg bonyolult történés miatt nem fogod tudni használni a megszokott fogadási startégiáidat, valamint a kockázat-megtérülési arány is rendkívül követhetetlenné válik. A Bonus Buy slotok a Bonus Feature nyerőgépek egy olyan különleges alkategóriája, amelyeken az extra funkciókat nem csak a játékon belül indíthatod el, hanem akár pénzért is megjátszhatod.

Progresszív Jackpot Slotok

Ha a legnagyobb elérhető nyereményeket keresed, akkor a progresszív slotoknál érdemes próbálkoznod. A progresszív jackpot egy olyan különleges nyereményalap, amelynek lényege, hogy a főnyereményt minden egyes pörgetésnél növeli a megtett tét egy része, egészen addig, amíg valaki ki nem pörgeti a jackpotot. A legnépszerűbb nyerőgépeken a legnagyobb jackpotok akár több száz vagy több ezer millió forintos nagyságrendűek is lehetnek. Ezeket azonban egyáltalán nem könnyű kipörgetni. A jackpot főnyereményeket sokszor hetekig, vagy akár hónapokig sem tudja kipörgetni senki. Ennek megfelelően mindig keresd azon jackpotokat is kínáló nyerőgépeket, amelyeken főnyeremény minél régebben került kiosztásra, hiszen ezeken lesz a nyeremény a lehető legmagasabb. Ma már a golden jackpoton kívül találkozhatsz heti, napi, sőt akár óránkénti jackpotokat is kiosztó gépekkel is.