Hogyan lepj Meg Egy Gamert: 5 Szuper Ajándék Ötlet

A különböző videójátékok, az online játékok és az internetes szerencsejáték a fiatal férfiak körében az egyik legnépszerűbb hobbi, sőt, egyre több nő is játszik videójátékokkal. Ha egy olyan személyt szeretnél megajándékozni valamilyen alkalomból, akiről tudod, hogy ő is játékos, vagy angolosan “gamer”, akkor tovább olvasva kaphatsz néhány ajándékötletet, illetve azt is megtudhatod, hogy mire kell figyelned az ajándék megválasztásánál.

Ma már rendkívül kedvező feltételeket élvezhetnek a játékosok, hiszen rengeteg az ingyenes vagy olcsó videójáték, az olyan internetes kaszinó oldalak pedig, mint például a kaszinó Verde, kiemelkedően kedvező bónuszokkal várnak minden játékost. Játékosnak lenni talán még soha nem volt ennyire jó. Ahhoz, hogy jó ajándékot tudj vásárolni egy gamernek, szükséged lesz megfelelő háttérinformációra és értened is kell némileg a témához. A lenti listán többféle ajándékötletet is találsz. Ezek közül némelyiket laikusként, viszonylag kevés információ birtokában is bátran bevállalhatod, azonban egyes ajándékötleteket csak akkor válassz, ha tényleg biztos vagy a dolgodban.

Playstation 5 Játékkonzol

A Playstation 5 a legnépszerűbb legújabb generációs játékkonzol, amely bár már több éve a piacon van, sok játékos még mindig régebbi generációs konzolokat használ. Ennek az oka, hogy amikor a PS5 megjelent, akkor a túl nagy kereslet miatt iszonyatosan magas volt az ára és sok helyen még így is azonnal elfogyott, így akár hónapokat is kellett várni rá. A kezdeti őrület csillapodásával, jelenleg azonban már jóval kedvezőbb áron tudsz vásárolni azonnal elérhető PS5 konzolokat is. Egy új generációs játékkonzol mindig tökéletes ajándék bármelyik játékos számára. A játékkonzolok előnye a PC-vel szemben, hogy több controller esetén ezeken egyszerre több egy helyen lévő játékos is játszhat egyszerre, tehát a játék társasági eseménnyé is válhat. A PS5 egyetlen hátránya, hogy a rá érkező játékok még mindig igen drágák, egyetlen tételért akár 20-30 ezer forintot is elkérhetnek.

Közönségkedvenc Videójátékok

Ha olyan gamernek akarsz ajándékot venni, akiről tudod, hogy nem szeretne sem új konzolt, sem új PC-t, akkor a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb választás az, ha valamilyen videójátékkal leped meg. Videójátékot ma már a hagyományos forma mellett digitálisan is vásárolhatsz, akár ajándékba is. Ilyenkor általában egy kódot kapsz a letöltéshez. A megfelelő játék kiválasztása azonban nem mindig könnyű feladat, fontos, hogy tudd azt, hogy az ajándékozott milyen játékokkal játszik, vagy milyen stílusú játékokat kedvel. Ha a lövöldözős játékokat kedveli, akkor jó választás lehet például a Call of Duty: Modern Warfare 3. Ha a harcolós szerepjátékokat kedveli, akkor jó jelölt lehet az Elden Ring vagy a Star Wars Jedi : Survivor. További népszerű játékok még, amelyek mind ideális ajándékok lehetnek, a Mortal Kombat 11, az Age of Empires 4 és a Cities: Skylines 2.

Gamer Kiegészítők

A komoly játékosok nagyon igényesek a játékhoz szükséges kiegészítőkre, így egy új gamer egér, billentyűzet, kormány, joystick, headset vagy bármilyen hasonló kiegészítő is jó ajándék lehet, ha kellően ismered az ajándékozottat. Fontos azonban, hogy tájékozott legyél a témában, hiszen ha nem értesz hozzá, úgy könnyű mellényúlni és olyan ajándékot választani, amely nem jó minőségű, vagy aminél az ajándékozott jobb cuccokkal rendelkezik. Ennek megfelelően, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor érdemes lehet inkább kikérned egy másik játékos véleményét, mintsem megpróbálnod saját magad dönteni.

Kerüld a hipermarketekben kapható termékeket és inkább vásárolj egy olyan webshopban, amely kifejezetten számítógépes kiegészítőkre specializálódik, mert itt mindig nagyobb termékválasztékot és jobb minőségű termékeket fogsz találni. Készülj fel rá, hogy ezen elektronikai termékekre adott esetben a szokásosnál is többet kell várni, így vedd meg az ajándékot kellő idővel előre!

Lego, Képregények És Hasonlók

Sokan elfelejtik, hogy a játékosoknak, nem csupán videójátékot, vagy a játékokhoz szükséges valamilyen kiegészítőt lehet vásárolni, hanem bármilyen egyéb gamer tartalmat is. A különféle képregények, figurák, legók és egyéb franchise termékek nagyon népszerűek a játékosok körében. Ma már gyakorlatilag az összes közönségkedvenc videójátékhoz találhatsz különféle kiegészítőtermékeket, a játékban szereplő karakterekről, tárgyakról vagy miegyebekről.

Nem kötelező persze egy konkrét játékhoz tartozó kiegészítőt venned, az is megfelelő lehet, ha például egy adott témában választasz valamilyen ajándékot. Ha tudod például, hogy az ajándékozott kedveli a sci-fi játékokat és filmeket, akkor választhatsz valamilyen Star Wars vagy Star Trek témájú ajándékot. Ha pedig a szuperhősös játékokat kedveli, akkor például valamilyen szuperhősfigura is jó ajándék lehet.

Számítógép Alkatrészek

Ha az, akinek ajándékot akarsz venni, gamer PC-n játszik, akkor akár valamilyen PC alkatrészt is ajándékozhatsz neki, erre azonban csak akkor vállalkozz, ha értesz hozzá és ha biztosan tudod, hogy szeretne beszerezni valamilyen alkatrészt. Ha épp nincs szüksége semmire, akkor nem fog tudni mit kezdeni egy PC alkatrésszel, így egy nagyon drága félresikerült ajándék lehet az eredmény. A játékosok számára a legjobb ajándékot általában egy új videókártya jelenti, hiszen ez a legfontosabb komponens a játékhoz, illetve ez évül el a leggyorsabban is. A vásárlás előtt azonban pontosan utána kell járnod, hogy milyen videókártyát szeretne vagy lenne érdemes venni neki és az biztosan kompatibilis lesz-e a számítógépével. Más PCs kiegészítők, amelyek kevésbé komplex választások, de ugyanúgy jó ajándékok lehetnek például az extra RAM, extra HDD vagy SSD vagy akár egy új PC hűtőrendszer is.