A Legjobb 7 Tevékenység Introvertáltaknak

Introvertált

Semmi rossz nincs abban, ha szeretsz egyedül is időt eltölteni és nem akarsz minden nap bulizni menni vagy emberekkel találkozni. Introvertáltnak lenni nem az jelenti, hogy kerülöd az embereket, csupán azt, hogy szeretsz egyedül lenni is. Ha alapvetően introvertált vagy és csak heti néhány alkalommal van kedved elmenni otthonról, miközben az időd nagy részét inkább a négy fal között töltenéd, akkor is rengeteg szórakozási lehetőséged van. A filmezés, zenehallgatás, videójátékok és az online szerencsejáték csak néhány a legnépszerűbb otthoni hobbik közül. Ha szoktál szerencsejátékozni, akkor mindenképp próbáld ki az Ice Casino befizetés nélküli bónusz promóciós ajánlatokat. Tovább olvasva pedig számtalan remek hobbit megismerhetsz, amelyet bármikor kipróbálhatsz egyedül az otthonod kényelméből is.

Sorozatnézés

A TV előtt kényelmesen és nyugodtan töltheted az idődet, miközben jól szórakozol. A sorozatok azért jobbak, mint a filmek, mert egy rész általában csak 30-50 percig tart, míg egy film akár 2-3 órát is igénybe vehet. Márpedig kevés rosszabb dolog van annál, mint amikor egy jó filmet csak több részletben tudsz megnézni és adott esetben pont a legizgalmasabb résznél kell abbahagynod. A sorozatokat a rövidebb részek miatt könnyebben be tudod osztani és a sok évadnak köszönhetően akár több hétnyi vagy hónapnyi szórakozást is biztosíthatnak. Ha pedig történelmi vagy tudományos sorozatokat is nézel, akkor nem csak szórakozhatsz, hanem az ismereteidet is bővítheted.

Zenehallgatás

Ma, amikor akármerre nézünk képernyők várnak ránk, már viszonylag ritka, hogy valaki egyszerűen csak zenét hallgat, anélkül, hogy közben bármi mást csinálna. Pedig a nyugodt, pótcselekvés nélküli zenehallgatás remek kikapcsolódási forma és remek önreflexió is lehet. Sokan esküsznek arra, hogy egy fontos döntés vagy egy új ötlet könnyebben megszületik egy kis nyugis zenehallgatás mellett. Persze ez attól is függ, hogy milyen zenét szeretsz. Üvöltős metálzene mellett kevésbé fogsz tudni a gondolataidra fókuszálni, de persze lehet, hogy pont ezáltal tudsz teljesen kikapcsolni és ellazulni.

Olvasás

Az olvasás szintén nagyon alulértékeltté vált a TV, a számítógép és az okostelefonok korában, pedig egy jó könyv ugyanolyan izgalmas tud lenni, mint egy jó film. Ezen kívül az olvasásnak számtalan igazolt jótékony hatása is van. Az olvasás többek között segít frissen tartani a memóriádat és javítja a szövegértési készségedet, valamint a képzelőerődet is. Ennek megfelelően a még fejlődésben lévő gyermekek vagy fiatalok számára különösen hasznos lehet a könyveket bújni. Sajnos gyakori probléma, hogy a rengeteg iskolai kötelező olvasmány, melyek sokszor a gyermekek számára nem annyira izgalmasak vagy nem is teljesen érthetőek, egy életre elveszik a fiatalok olvasási kedvét. Soha nem késő azonban felnőtt korban sem újrakezdeni a rendszeres olvasást.

Videójátékok

Egy éles váltás után következzenek a videójátékok, amelyek napjaink egyik legnépszerűbb kikapcsolódási formáját jelentik. Sokan a mai napig leszólják a videójátékrajongókat, pedig rendszeresen videójátékozni semmiben nem más, mint mondjuk rendszeresen focimeccseket nézni. Sőt, számos videójáték fejleszti a helyzetfelismerőkészséget és a logikus gondolkodást, valamint az online többjátékos játékok a csapatmunkát is. Legyenek akármilyen stílusú videójátékok a kedvenceid, ma már semmi okod nincs szégyenkezni emiatt a hobbi miatt.

Chatelés

Első hallásra a chatelés nem tűnik túlzottan introvertált tevékenységnek, pedig sokak számára az. Az, hogy valaki nem extrovertált még nem jelenti azt, hogy nincs igénye semmilyen emberi kommunikációra, a legtöbbször egyszerűen csak arról van szó, hogy nem mindig van kedve bulizni vagy szabadban lenni és kevésbé gyakrabban van igénye élőben találkozni másokkal. Ennek ellenére az otthon kényelméből vagy egyéb tevékenységek közben végzett chatelés remek módja a barátokkal, ismerősökkel való kapcsolattartásnak és a kikapcsolódásnak is. Sőt, az internet segítségével, ma már akár teljesen ismeretlenekkel is beszélhetsz bármilyen témában, ha épp ahhoz van kedved. Azoknak az introvertáltaknak, akiknek nehézséget okot az emberekkel való élő kommunikáció vagy gyakran érzik magukat kellemetlenül élő helyzetekben, azoknak különösen sokat tud segíteni az online chatelés, hogy aztán kényelmesebb legyen a mindennapi kommunikáció is.

Edzés

A testmozgás hasznos és egészséges dolog, edzeni pedig akkor is tudsz, ha nem szeretnél zsúfolt konditerembe járni. A konditerem vendégeinek túlnyomó többsége segítőkész és kedves a kezdőkkel szemben is, így nem kell amiatt aggódnod, hogy a fizikumod nincs olyan szinten, mint másoknak. Nyugodtan eljárhatsz bármikor egyedül is edzeni. Persze ha nem akarsz konditerembe járni, akkor az otthonod kényelméből is rengetegféle gyakorlatot elvégezhetsz, akár súlyzókkal, akár alapvető eszközökkel, akár csupán saját testsúllyal, súlyok és felszerelés nélkül. Az interneten sommillió órányi anyagot találhatsz különféle otthoni edzéstervekről, így neked csak választanod kell, hogy melyiket szeretnéd kipróbálni. Ha még soha nem edzettél korábban, akkor az első 1-2 évben különösen látványos fejlődést érhetsz el.

Nyelvtanulás

A nyelvtanulásról szintén azt gondolnánk, hogy kifejezetten társas tevékenység, azonban az internet korában már az introvertált személyiségeknek is számtalan lehetőségük van arra, hogy nyugodt körülmények között fejlesszék nyelvtudásukat. Chatpartnerre vagy élő videós beszélgetésre egy szint fölött mindenképp szükséged lesz, hogy fejlődni tudj, azonban a tanulás túlnyomó részét akár teljesen egyedül is elvégezheted az internet segítségével. Használhatsz online nyelvkönyveket, vagy olyan, kifejezetten a nyelvtanulást segítő alkalmazásokat is, mint például a Duolingo vagy a Quizlet, melyek többségében még ingyenesek is. Ahogy a mondás tartja, mindenki annyi ember, ahány nyelvet beszél.